Reiki-KanjiKoptekst Reiki Eenvoudig en DuidelijkReiki-Kanji

.

Link naar Vincent Amador (link to the original site)

Reiki Plain and Simple
(best to be viewed in IE)


Links naar de vertalingen

Handboek 1e graad De naam zegt het al, het complete handboek Reiki I

Handboek 2e graad En dit is dus het handboek Reiki II, inclusief de symbolen

Handboek 3e graad Reiki III dus, maar denk niet dat je 'master' bent als je het uit hebt :-)

Verklarende woordenlijst (vert. Pim) korte uitleg van vele begrippen

Wat is Reiki/ Reiki ZIJN - Een eerste uitleg over wat Reiki inhoudt

Hatsurei-ho - Een techniek om te mediteren, heel plezierig bij Reiki, maar ook gewoon, zomaar

Reiki en Spiritualiteit Reiki Shiki Ryoho, spiritueel onderrichtsysteem, Reiki vraagstukken, nieuwe symbolen, Reiki als handel

Master worden Master? Leraar? Wat is meesterschap?

Vinnie's Reikiprincipes Principes volgens Vinnie

Bescherming van de gebruiker (vert. Pim) Vragen om je te helpen een goede Reikileraar te kunnen vinden

De ironie van het elitarisme (vert. Pim) Controverses binnen Reiki: who's the best?

Wat is Reiki en wat niet? (vert. Pim) De titel zegt het al!

Ryoho Inleiding (vert. Pim) Een uiteenzetting van begrippen, wat is nou Reiki Shiki Ryoho


Andere links

Reiki en wetenschap Dit is géén artikel van Vinny, maar een vertaling door Ton Leenhouts van de Engelse versie van dit artikel op www.parama.com

Klik hier als je de vijf Reikiprincipes in het Japans wilt horen, ingesproken door Chetna Kobayashi.

Welkom bij een vrije e-uitwisseling van Reiki-informatie, e-boeken en handleidingen.

Op deze site vind je een vertaling van "Reiki Plain and Simple" (Reiki Eenvoudig en Duidelijk), een gratis e-boek dat door Vincent (Vinnie) Amador is geschreven en met zijn toestemming door mij werd vertaald en hier gepubliceerd. Het is een complete handleiding voor Usui Shiki Ryoho.

Aan de linkerkant zie je de links naar de originele werken van Vinnie. Linksonder staan de vertalingen. Rechts op deze site vind je algemene informatie over Reiki en wat informatie over mijzelf en mijn praktijk. In het midden, hieronder, staat kort iets over het hoe en waarom van alweer een Reikisite.

Vinnie heeft nog veel meer boeken en artikelen geschreven, die ik in de loop van de tijd ook wil vertalen en hier publiceren. Dat is nog lang niet klaar, want ik ben geen professionele vertaler en heb ook nog mijn gezin, mijn werk en andere bezigheden.

Inmiddels heb ik ook een hoop vertalingen mogen ontvangen van Pim van der Helm, vertalingen die ik hier ook met plezier bij zet. Laten we het werk van Vinnie levend, en Reiki eenvoudig en duidelijk houden!


De term "Reiki Ryoho" is inmiddels een gedeponeerd merk. Dat betekent dat niet zomaar iedereen deze term mag gebruiken. Bas Buis, van het Reiki Instituut, heeft me daarop gewezen. Ik ben dus hard bezig overal op deze site deze term te vervangen door "Reiki Shiki Ryoho". Om misverstanden te voorkomen wil ik benadrukken dat ik niet verbonden ben aan de Stichting Reiki Ryoho.

Plaatje
 


Waarom deze site?

Waarom deze (zoveelste) site over Reiki? Is er dan nog niet genoeg over te vinden? Jawel, meer dan je in één leven kunt lezen, maar er staat zo vaak dezelfde informatie in.

Toen ik de boeken van Vincent Amador las, ging er voor mij een wereld open. Zo'n ontspannen houding t.a.v. Reiki was ik nog niet eerder tegengekomen. Bovendien had ik altijd al moeite met de dogma's van de Reiki Alliantie en Vinnie wist die dogma's met humor, maar respectvol, zonder cynisme en met veel kennis van zaken te weerleggen.

Deze feitenkennis omtrent het ontstaan van Reiki, wie dr. Usui was en wat Reiki inhoudt, bleek in het Nederlandse taalgebied nog niet echt ruim voorhanden. Daarom ben ik gaan vertalen en publiceren, met enthousiaste instemming van Vinnie.

Inmiddels zijn er in het Nederlands verschillende uitstekende Reikiboeken bijgekomen, zoals "Het Reiki Vuur" van Frank Arjava Petter, "Het oorspronkelijke Reikihandboek van dr. Mikao Usui", ook van Frank Arjava Petter, "Het Reikicompendium" van Frank Arjava Petter, David Lee Rand en Walter Lübeck of "De Mooiste Reikitechnieken", van Petter en Lübeck en nog veel meer. Lees, leer, gebruik en geniet!

Houten,
Eric Peters


Foto van Mikao Usui

Mikao Usui

Reiki héél kort

Reiki is een eenvoudig helingsysteem dat werkt door handoplegging, of op afstand.

Door elke mens stroomt levensenergie. Deze stroom kan door stress geblokkeerd raken, waardoor ziektes of problemen kunnen ontstaan. Een Reikibehandeling laat deze blokkades weer opengaan waardoor de energie weer vrij kan stromen.

Reiki heft niet alleen symptomen op, maar werkt in op de oorzaak van ziekte of problemen. Het brengt je hele energiesyteem terug in balans. Daardoor doet Reiki niet altijd wat je verwacht of graag wilt, maar wel altijd wat voor jou op dat moment het beste is.

Reacties op een behandeling met Reiki kunnen zijn:

  • gevoel van warmte
  • tintelingen
  • een zwaar of juist licht gevoel
  • ontspanning, slaperigheid
  • transpiratie
  • droge keel
  • borrelende ingewanden
  • behoefte te praten
  • gevoel van verdriet, angst, boosheid of juist vrolijkheid

Een gegeven behandeling kan nog enkele dagen tot weken nawerken. Omdat er een nieuwe balans in je lichaam ontstaat is het mogelijk dat je in die periode vaker naar het toilet moet. Klachten kunnen ook tijdelijk juist toenemen, meestal kortdurend. Veel mensen slapen beter door Reiki.

Opvallend is dat veel mensen tijdens en na de behandeling een gevoel van rust, vrede en bevrijding ervaren.


Reiki Houten

Wie ben ik?

Foto van Eric

Mijn naam is Eric Peters, onafhankelijk Reiki leraar. Ik ben van november 1960, ben getrouwd, heb twee kinderen, woonde in Houten (vandaar: ReikiHouten) en woon nu in Enschede.

Reiki I ontving ik in 1998 bij Arie Luijerink, Reiki II in 2001 bij Jacobien van Ewijk en Ine Versleijen en Reiki III ook in 2001 bij Jason Storm.

Ik behandel bij mij thuis. Een behandeling duurt ongeveer een uur (maar ik plan anderhalf uur in vanwege voor- en napraten), een afstandbehandeling ongeveer twintig minuten. Een Reiki I cursus duurt een weekend, een Reiki II cursus duurt een dag.

Ik vind het belangrijk goed contact met de cursisten te kunnen hebben. Vandaar dat de groepen maximaal vijf à zes personen groot zijn.

Tarieven (incl. 19% BTW):

Contactbehandeling
€45,00
Afstandbehandeling
€15,00
Lezing
€200,00
Cursus (Reiki I of II) p.p. €115,00
Mastertraining

Op aanvraag

Wil je meer informatie of wil je een behandeling ervaren, stuur dan een mailtje:

Stuur een mailtje!
Mail me!

Ik ben momenteel te druk met allerhande zaken om tijd voor cursussen over te houden.

Voor behandelingen is wel tijd, voor vragen ook. Reken er wel op dat ik niet dagelijks mijn mail check, dus antwoorden op vragen kunnen even op zich laten wachten.

 Logo Koekjes.net

Schrijf een bericht in het gastenboek.

Bekijk hier mijn gastenboek.


Reiki en geld

Er zijn mensen die geld vragen voor Reiki en mensen die het gratis doen. Ik vraag geld. Niet voor de Reiki, die stroomt ook zonder geld, maar omdat ik het redelijk vind dat ik betaald wordt voor tijd die ik ergens aan besteed.

Op zoek naar een leraar of behandelaar bij jou in de buurt? Probeer ReikiHugo eens.

 

DISCLAIMER: Hoewel ik persoonlijk disclaimers als dooddoeners van gezond verstand ervaar, verklaar ik hierbij: Alles op deze website is alleen ter informatie aangeboden. De gebruiker van deze informatie blijft ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor lezen en/of gebruik ervan. Spirituele helings systemen als Reiki en andere zijn géén vervanging voor medische zorg. Informatie word niet verstrekt met de bedoeling medisch advies te vervangen op welke wijze dan ook en ook niet om diagnoses te stellen en ziektes te behandelen.Met medische vragen en/of problemen: raadpleeg een (huis)arts!
|Reiki is werkzaam op en stimuleert natuurlijke (genezings) processen. Reiki is geen vervanging voor behandeling door een huisarts of specialist, maar kan hierbij wel positieve ondersteuning bieden. 

De Reiki Plain and Simple, Reiki Shiki Ryoho Plain and Simple, Reiki Xtras, and Karuna Ki  E-Books vallen onder Copyright 1998-2001 © by Vincent Amador. Alle rechten voorbehouden. De auteur van voornoemd materiaal staat toe dat het gebruikt wordt Uitsluitend Gratis.  Het mag vrij verspreid worden, kosteloos. Je mag exemplaren van deze werken uitprinten voor eigen gebruik, of om te delen met studenten, gesteld dat het in zijn geheel gegeven wordt, en dat deze copyright tekst intact blijft. Dit materiaal mag niet worden geherpubliceerd op andere webservers, websites, vertaald, aangehaald of op geen enkele andere wijze gebruikt zonder de uitdrukkelijke, geschreven toestemming van de auteur. Dit bericht vervangt alle voorgaande.