Soes-Gebak


0



Moorkoppen

Benodigdheden:

Spuit noppen van 5 cm diameter op de bakplaat/bakpapier in verband. dus om en om.

bak op 220 graden Celcius gedurende 25 a 30 minuten.

Na afkoeling doorhalen door de chocoladefondant of wat je tegenwoordig vaker zien door de vloeibare chocolade.

Vul en werk af met slagroom. Decoreer met vrucht en galette.

Bosschebollen

Benodigdheden:

  • 150 cc water
  • 150 cc melk
  • 150 gram boter
  • 150 gram Am. patenbloem
  • 350 cc eieren



    Werkwijze:

    Als soezenbeslag met dit verschil dat de eieren er pas door heen mogen als de massa is afgekoeld.


    Cacaomassa voor Bosschebollen

    • 1000 gram basterdsuiker
    • 350 cc water
    • 25 gram cacaopoeder
    • 200 gram couverture puur (chocolade puur)
    • 150 gram glucosestroop
    Werkwijze:

    Water en suiker koken tot 92 graden Reamur (gebruik een Reamur-meter)
    Glucosestroop en cacaotoevoegen en opnieuw opkoken tot 92 graden Reamur.
    Tot slot de gehakte chocolade of couverture doorroeren.

    Haal de soezen in zijn geheel door de massa.
    Laat ze afkoelen en vul ze aan de onderkant met slagroom.