Dag 29 : Seymour, Baltra - Quito

5:30 uur worden we gewekt door de bemanning.
Om 6:30 varen we naar Seymour.


Er is een korte wandeling over dit eiland. Dit eiland is bekend omdat de fregatvogels hier hun balts uitvoeren en nesten bouwen. Bij het baltsen wordt de rode keelzak van de grote vogels opgeblazen om
indruk op de vrouwtjes te maken. Dit is het enige eiland waar dit te zien is.
De laatste wandeling is helaas te snel ten einde. We varen terug naar het tank station op Baltra, waar we uitstappen. De bagage wordt opgehaald en wij stappen in een bus naar het vliegveld.
Op het vliegveld blijkt dat we weer het tweede vliegtuig van de dag hebben. De groep voor onze boot (die dus afgezegd is), arriveert toch op het eiland. Hiermee wordt de gids met dit probleem geconfronteerd, waar hij niet blij mee is. Dit is wel tekenend voor de betrouwbaarheid van de boekingskantoren.

De twee Fransen hebben hetzelfde vliegtuig terug als wij. Zij hebben steeds dagtochten vanuit Santa Cruz gemaakt, en zijn niet op de eilanden geweest, maar er alleen langs gevaren. Ze kijken niet erg vrolijk.

Via een tussenlanding bij Guayaquil komen we om 16:00 uur in Quito aan. De bus staat daar al op ons te wachten om ons naar het hotel te brengen. Om 17:00, midden in de spits, komen we bij het hotel aan. Hier ontmoeten we de reisleidster van de groep die een week na ons is vertrokken.

Bij het hotel zet ik mijn bagage op de kamer en haal de andere weekend tas op bij de receptie.

Omdat ik nog wat sucres over heb, ga ik nog een rugzak kopen, waarna de douche heerlijk is. Om 17:30 uur ontmoeten we de groep die na ons naar de Galapagos eilanden vertrekt. We geven ze wat tips wat ze wel of niet mee moeten nemen. Gelukkig voor hun krijgen ze een andere boot dan die wij hadden.

We gaan 's avonds op zoek naar een restaurant uit een reisgids. Dit blijkt echter gesloten, waarna we naar de plaatselijke pizza hut gaan. Hier zijn de ogen groter dan de maag. De (lekkere) pizza gaat bij mij maar half op en de rest kampt met hetzelfde probleem. De restanten van de pizza's nemen we mee en buiten worden ze achtergelaten bij daklozen.

Na de wandeling terug naar het hotel, ga ik uitgeput slapen.


de volgende dag